گیت وی چیست ؟

ویپ گیت وی چیست - WHAT IS VOIP GATEWAY
VoIP Gateway قطعهای سختافزاری است که هدف آن تبدیل ترافیک تلفنی از وضعیت TDM در خطوط تلفن آنالوگ PSTN به بستههای دیجیتال IP برای انتقال بر بستر شبکه و یا تبدیل دیجیتال به ترافیک تلفنی TDM برای انتقال در بستر خطوط عادی شهری PSTN میباشد.
VoIP Gateway چگونه کار میکند؟
VoIP Gatewayها همانند پلی میان شبکه IP و خطوط شهری PSTN عمل میکنند. با توجه به جایی که ترافیک صدا آغاز میشود، VoIP Gateway ترافیک صوتی را به فرم مناسب برای دریافت توسط شبکه مقصد تبدیل میکند. اگر ترافیک صدا از شبکه تلفن آنالوگ PSTN شروع شود، VoIP Gateway سیگنال صدای آنالوگ را به سیگنال دیجیتال تبدیل میکند. این سیگنال دیجیتال با استفاده از Codecها فشرده شده و پس از تقسیم شدن به بستههای کوچک توسط یک پروتکل مشخص در شبکه IP منتقل میشوند. اگر ترافیک صدا از یک شبکه IP آغاز شود، VoIP Gateway بستههای اطلاعاتی را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند که سیگنالهای دیجیتال هم به آنالوگ برای ارسال در شبکه PSTN تبدیل میشوند.
راهنمای خرید VoIP Gateway:
VoIP Gatewayها ابزار قدرتمندی هستند که اغلب افراد به سختی میتوانند مدل مناسب خود را انتخاب کنند. دلیل این مساله آن است که افراد قبل از خرید برای شناخت این تجهیزات زمان کافی به این امر اختصاص نمیدهند.
مواردی که در این راهنما میخوانید:
- تعریف و تشریح تکنولوژی زیرساختی VoIP Gateway
- آشنایی با VoIP Gateway
- توصیف انواع مختلف VoIP Gateway
- توضیح ویژگیهای مهم VoIP Gatewayها
- راهنمایی در مورد نحوه خرید VoIP Gateway
- ممانعت از عودت VoIP Gateway خریداری شده
طی سالیان گذشته بخش پشتیبانی تیام رایان به بیش از هزاران مشتری در انتخاب و راهاندازی راهکارهای VoIP کمک کرده است و با بهرهگیری ار این تجربیات، شما را در انتخاب بهترین VoIP Gateway یاری خواهند کرد.
پروتکلها و فشردهسازهای VoIP Gateway:
برای اینکه VoIP Gateway به درستی کار کند باید از پروتکل و فشردهساز سازگار با سیستم تلفن و یا سرویس VoIP استفاده شود، که این موضوع کیفیت تماسها را نیز افزایش یا کاهش میدهد.
VoIP Protocols:
در واقع VoIP Protocol تعیین میکند که بستههای صدا چگونه در طول یک شبکه انتقال مییابند. هر VoIP Gateway یک پروتکل مجزا را بسته به نوع خود ساپورت میکند. رایجترین پروتکلهای VoIP عبارتند از:
- SIP: پروتکل استانداردی است که توسط اکثر سیستمها و سرویسهای VoIP Phone استفاده و پشتیبانی میشود.
- SCCP: پروتکل اختصاصی شرکت سیسکو برای سیستمهای مدیریت تماس و VoIP Phone است.
- MGCP: پروتکل قدیمیتر VoIP است که ممکن است به آن بر بخورید، مدت زیادی است که استفاده و پشتیبانی نمیشود.
- H.323: مثل MGCP مدت زیادی است که استفاده و پشتیبانی نمیشود.
Voice Codec:
کدکهای صدا مسئول فشردهسازی جریان صوت در یک بسته دیجیتال است، همچنین کیفیت صدا و پهنای باند لازم برای فرستادن بسته را تعیین میکند. هر VoIP Gateway معمولا چندین Codec را پشتیبانی میکند.
رایجترین Codecها عبارتند از:
- G.711-64Kbps
- G.722-48/56/64Kbps
- G.726-16/24/32/40Kbps
- G.728-16Kbps
- G.729-8Kbps
- iLBC-15Kbps
- GSM-13Kbps
برای نصب و راهاندازی یک VoIP Gateway داشتن دانش در حیطه پروتکلها و Codecها الزامی است، همچنین اطمینان از اینکه VoIP Gateway همان پروتکلها و Codecهایی که سیستم و سرویس VoIP پشتیبانی میکند را ساپورت میکند.
انواع VoIP Gateway:
Gatewayها بر دو نوع آنالوگ و دیجیتال هستند.
آنالوگ: VoIP Gateway آنالوگ برای ارتباط تلفنهای آنالوگ سنتی به یک سیستم VoIP Phone یا برعکس استفاده میشود. برای تامین این هدف دو منظوره یک VoIP Gateway آنالوگ به دو شکل مختلف FXS و FXO وجود دارد.
FXS Gateway: برای ارتباط دادن تلفنها و ماشینهای فکس قدیمی به سیستم تلفنی VoIP استفاده میشود.
FXO Gateway: برای ارتباط دادن سیستم تلفنی VoIP به خطوط شهری PSTN استفاده میشود.
دیجیتال: برای ارتباط میان سیستم تلفنی VoIP به خطوط مخابراتی دیجیتال مثل T1/E1/BRI استفاده میشود. همچنین میتوان از VoIP Gateway دیجیتال برای ارتباط سیستم PBX سنتی به یک شبکه IP استفاده کرد.
تنها تفاوت بین Gatewayهای آنالوگ و دیجیتال در رابطهایی است که هر کدام استفاده میکنند تا اجزای راهکارهای مختلف را به هم مرتبط سازند.
ویژگیهای VoIP Gateway:
- سازگاری با چندین پروتکل شامل SIP, H.323, MGCP
- پشتیبانی از Voice Codecهایی چون G.711, G.723.1, G.726, G.729A
- سازگار با T.38 برای فکس
- عدم وجود اکو یا بازگشت صدا، Jitter Buffer، VAD و CNG
- مدیریت تحت وب
- دریافت تنظیمات به صورت خودکار از طریق TFTP/HTTP
- مسیردهی تماس و توانایی ظرفیت مسیردهی تماس با کمترین هزینه هر VoIP Gateway تفاوتهای ظریفی دارد.
پیکرهبندی استاندارد VoIP Gateway:
Digital Gateway، FXO Gateway، FXS Gateway
تعداد پورتهایی که روی VoIP Gateway نیاز است بستگی به تعداد خطوط و گوشیهایی که به VoIP Gateway وصل میشوند دارد. به طور مثال اگر بخواهید سیستم تلفنی VoIP را به دو خط PSTN وصل کنید به یک VoIP Gateway آنالوگ FXO دو پورت نیاز دارید.
برنامههای کاربردی VoIP Gateway:
رایجترین و معروفترین استفادههای یک VoIP Gateway به شرح زیر هستند:
- ارتباط خطوط شهری PSTN برای سیستم تلفن VoIP:
ارتباطات امری حیاتی برای عملیات تجاری هستند، با سیستم VoIP اگر شبکه قطع شود یا ارتباط اینترنتی خود را از دست بدهید قادر به ارسال و دریافت تماس نخواهید بود، حتی تماسهای فوری. برای جلوگیری از این امر میتوانید از پورتهای FXO یا VoIP Gateway دیجیتال برای حفظ اتصال به PSTN استفاده کنید که قابلیت جایگزینی شبکه را امکانپذیر میسازد.
- ارتباط تلفنهای قدیمی به سیستم تلفن VoIP:
اگر اخیرا سرمایهگذاری زیادی بر روی تلفنهای آنالوگ موجود خود کردهاید مطمئنا نمیخواهید با انتخاب سیستم تلفنی VoIP آنها را دور بریزید. با استفاده از پورتهای FXS میتوانید این تلفنهای آنالوگ قدیمی را به سیستم VoIP خود متصل کرده و موجب جلوگیری از صرف هزینههای اضافی میشود.
- ارتباط VoIP با سیستم PBX قدیمی:
در مواردی مثل عدم آمادگی جایگزینی سیستم PBX با سیستم VoIP جدید و یا زمانی که سیستم PBX به تازگی خریداری شده باشد یا سازمان برای انجام تغییرات در سیستم تلفنی خیلی بزرگ باشد، با استفاده از FXS آنالوگ یا VoIP Gateway دیجیتال میتوان سیستم VoIP را با PBX موجود مرتبط ساخت، این امر هزینههای مربوط به نصب سیستم جدید را کاهش میدهد.
- انتقال خطوط شهری آنالوگ از یک نقطه به مکانی دورتر:
با انتقال خطوط آنالوگ از یک نقطه و به نقاط دورتر سیستمی انعطافپذیرتر خواهید داشت. این امر را میتوان بدون استفاده از سیستم PBX و یا IPPBX و تنها با ارتباط زیرساخت شبکه فعلی و اینترنت انجام داد.
علاوه بر موارد فوق، موارد کاربردی دیگری در خصوص VoIP Gatewayها وجود دارد. اگر مورد استفاده خود در توضیحات بالا نیافتهاید، برای اطلاع از سایر کاربردهای این تجهیزات با تیام رایان تماس بگیرید تا کارشناسان این شرکت اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهند.
انتخاب VoIP Gateway مناسب در 5 مرحله:
- چه کاری میخواهید انجام دهید؟
تا زمانی که تصمیم نگرفته باشید که دقیقا چه کاری میخواهید انجام دهید قادر به انتخاب VoIP Gateway مناسب نخواهید بود. استفادههای بیشماری برای هر یک از انواع مختلف VoIP Gateway وجود دارد، مطمئن شوید که ابتدا چه کاری میخواهید انجام دهید.
- چه پروتکلها و کدکهایی توسط سیستمهای دیگرتان ساپورت میشوند؟
برای اینکه VoIP Gateway مورد نظر شما با سیستمهای دیگرتان کار کند باید بدانید که چه پروتکلها و کدکهایی را ساپورت میکنند، سپس مطمئن شوید که VoIP Gateway انتخابی شما نیز آنها را پشتیبانی میکند.
- بودجه شما چقدر است؟
بودجه نباید مهمترین بخش از تصمیم شما باشد، اما قیمت یک VoIP Gateway خیلی متغیر است، داشتن یک بودجه معین قبل از خرید از ولخرجی یا خسارت احتمالی جلوگیری میکند.
- آیا میتوانید به تنهایی یک VoIP Gateway را نصب و پیکرهبندی کنید؟
پیشتر خواندید که VoIP Gatewayها میزان عودت بالایی دارند و این به خاطر عدم دانش کافی افراد برای نصب و پیکرهبندی است. لذا سعی کنید از یک متخصص یا کاشناس بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد.
- زمان گارانتی و پشتیبانی چگونه است؟
در مورد هر یک از تجهیزات VoIP مهم است که زمان گارانتی را بدانید. مطمئن شوید که تحت پوشش هستید و ضمنا کاملا طبیعی است که سوالاتی در خصوص تجهیزات خریداری شده داشته باشید یا به کمک نیاز داشته باشید. باید شرکتی را که قصد خرید از آن دارید را بررسی کرده و مطمئن شوید که میتوانند خدمات پشتیبانی با کیفیتی را قبل از خرید محصول تضمین نمایید.
حال با صرف زمان مناسب به این سوالات پاسخ دهید. پاسخهای این سوالات برای انتخاب صحیح VoIP Gateway بسیار مهم هستند. اگر از تصمیم خود حتی پس از پاسخ به این سوالات مطمئن نیستید، نگران نشوید. کارشناسان پشتیبانی تیام رایان شما را در پاسخ به سوالات فوق کمک میکنند تا VoIP Gateway مناسب با نیازتان را انتخاب کنید.
هیچ محصولی در این دسته بندی وجود ندارد.